Country:

Croatia

About me:

       DRAŽEN MATIČIĆ,magistar inženjer zootehnike (mag.ing.agr.), međunarodni je kinološki sudac za oblik i rad lovačkih pasmina pasa Hrvatskog kinološkog saveza - FCI. Član Hrvatskog kinološkog saveza je od 1977.godine. Obnašao je mnoge funkcije u matičnom kinološkom društvu kao i u Hrvatskom kinološkom savezu. Vlasnik je uzgajivačnice pasa “ČIČAK”-HR-FCI-2399.

 

       U svojstvu uzgajivača i vlasnika autohtone pasmine pasa Istarski gonič kratke dlake iste je prezentirao na Europskim i Svjetskim izložbama pasa; Belgija, Mađarska, Puerto Rico-USA, Danska, Italija, Austrija, Švicarska i druge te osvajao titule šampiona Europe i svijeta. Zapažene rezultate u izlaganju pasa imao je na Nacionalnim i Međunarodnim izložbama pasa kao i na ispitima i utakmicama pasa goniča.

 

         Osim članstva u matičnom Kinološkom društvu “Duga Resa” iz Duga Rese, član je Kluba “Istarski gonič” iz Poreča te član Kinološkog društva “Petrinja” iz Petrinje.

 

         Gradsko vijeće Grada Karlovca dodijelilo mu je 13.07.1998.godine Nagradu Grada Karlovca za promicanje Hrvatske nacionalne baštine-autohtone pasmine pasa.

 

         Za doprinos u unapređenju lovne kinologije primio je od Hrvatskog kinološkog saveza 21.12.2007.godine Zlatno odlikovanje.

 

         Od 1979.godine član je lovačkog društva u kojem je obnašao mnoge funkcije kao i četiri mandata Predsjednika društva. Za svoj rad na unapređenju lovstva odlikovan je lovačkim odlikovanjem Hrvatskog lovačkog saveza (HLS); I-rada, II-reda i III-reda. Primio je odličje od Lovske zveze Slovenije III-reda te Lovske zveze Bele Krajine-Slovenija III-reda.

 

          Dugogodišnji je ovlašteni vještak Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za zaštitu prirode, za procjenu šteta od strogo zaštićenih vrsta na životinjama.

 

          Predavač je na Pučkom otvorenom učilištu “Argali” Lobor iz kolegija lovne kinologije.

 

          Pisao je stručne članke s tematikom lovstva i lovne kinologije, a isti su objavljeni u glasilima; Hrvatskog lovačkog saveza “Lovački vjesnik”, Glasilu Hrvatskog kinološkog saveza “Moj pas”, Glasilu tvrtke “Hrvatske šume”d.o.o.Zagreb , Mjesečniku za lov i ribolov “Glas Slavonije” Osijek i drugima.

 

           Bio je učesnik Domovinskog rata i ratni zapovjednik u postrojbama VP OSRH. Nakon Domovinskog rata vraća se u tvrtku “Hrvatske šume”d.o.o.Zagreb, Uprava šuma - podružnica Karlovac gdje je bio zaposlen.

 

            Član je i drugih građanskih udruga.

 

            Živi u Gradu Karlovcu.

<a href=VELIMIR SRUK" width="100" height="100">
Previous

VELIMIR SRUK

<a href=LUIS CATALAN" width="100" height="100">
Next

LUIS CATALAN